Росія судитиметься з міжнародною федерацією, яка не пустила її атлетів на Олімпіаду

Олімпійський комітет Росії (ОКР) підготував позов до Спортивного арбітражного суду (CAS) на захист російських легкоатлетів, які хочуть виступити на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро

Про це заявила керівник правового управління ОКР Олександра Брілліантова, повідомляє ТАСС.

Цей позов буде відправлений в CAS вже в середу, якщо Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) не піде назустріч ОКР у визначенні термінів розгляду позову.

"За результатами спілкування з IAAF і консультацій в CAS щодо арбітражної процедури сьогодні ми приймемо рішення про те, що відправляємо в CAS: арбітражну угоду чи одразу позов від ОКР на захист спортсменів. IAAF не дуже охоче йде на діалог і узгодження умов, які ми вимагаємо. Якщо не дотиснемо сьогодні, подаємо одразу позов. Він фізично вже готовий", - каже Брілліантова.

За її словами, зараз триває "торг" щодо дат. Росіяни хочуть, щоб позов був розглянутий швидше, а IAAF у заявляє, що боїться не встигнути до цього часу. ОКР пропонує IAAF поквапитися, інакше Росія може не встигнути до закриття подачі олімпійської заявки в Міжнародний олімпійський комітет.