Теракт в аеропорту Стамбула: очевидці розповіли подробиці нападів

Пасажири, які стали свідками серії терактів в аеропорту Ататюрка в Стамбулі, розказали подробиці нападів

Про це повідомляє NBC News.

За словами одного з очевидців, перший вибух пролунав на стоянці біля аеропорту. Терорист відкрив вогонь з автомата Калашникова, а після цього підірвав себе. У момент вибуху на парковку вибігли співробітники служби безпеки аеропорту.

Інший терорист у цей час влаштував вибух у зоні прильоту міжнародних рейсів, а третій зловмисник підійшов до інформаційної стійки в терміналі. Поліцейські, які помітили озброєного чоловіка, почали кричати: "Смертник". Вони намагалися зупинити терориста, але той встиг підірвати бомбу.

Інший свідок теракту, 77-річний турист з Південної Африки Пол Рус розповів Reuters, що бачив терориста, який безладно стріляв у зоні вильоту.

"Він стріляв у всіх, хто опинявся на його шляху. Він був одягнений у все чорне. На ньому не було маски. Я знаходився на відстані близько 50 метрів від нього", - розповів очевидець. Він зазначив, що разом з дружиною сховався під прилавком, але спостерігав за терористом.

Жінка на ім'я Дюйгу, яка прилетіла з Німеччини, розповіла, що кинулася на підлогу, як тільки почула перший вибух.

"Усі почали тікати. Уся підлога була в крові і фрагментах тіл. Я бачила на підлозі кульові отвори", - розказала вона.

Інший очевидець Алі Текін повідомив, що після потужного вибуху бачив, як упав дах аеропорту.

У Twitter опубліковано відеозапис, на кадрах якого видно, як терорист привів у дію вибуховий пристрій. Чоловік у чорному одязі вбіг в аеропорт з автоматом у руках, після чого в нього почали стріляти і він впав на підлогу. До нього підійшов співробітник служби безпеки, який швидко відбіг, після чого пролунав вибух.

В мережі також є інше відео, на якому показаний момент вибуху в аеропорту. На кадрах видно спалах вибуху і людей, які розбігаються.

Читайте також: Кривавий теракт в аеропорту Стамбула. Фоторепортаж