У Москві охоронець ФСБ напав на американського дипломата, - ЗМІ

Охоронець у формі ФСБ вчинив напад на американського дипломата біля входу в посольство США в Москві і наніс йому травми - зокрема, зламав плече

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на чотирьох неназваних американських представників. Офіційного підтвердження інформації не надходило.

Інцидент стався вранці 6 червня. Після нападу дипломатові вдалося пройти в посольство, потім він терміново залишив Росію, щоб отримати медичну допомогу. У зв'язку з інцидентом посол Росії в США Сергій Кисляк був викликаний в Держдепартамент США.

Причини нападу невідомі. ЗМІ інформують, що дипломат вирішив сховатися в посольстві, побоюючись затримання російськими спецслужбами. Інше джерело припустило, що він працював на американську розвідку.

Представники Держдепартаменту і ЦРУ відмовилися коментувати інцидент і говорити про те, був або не був дипломат американським шпигуном.

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова у відповідь на публікацію The Washington Post заявила, що тиску піддаються російські дипломати в США.