У Росії створять "чорний список" фанів

Рада Федерації схвалила закон, що передбачає публікацію на сайті МВС списків уболівальників, яким заборонений прохід на стадіони

Крім того, у Росії вводиться обов'язковий продаж квитків і вхід на офіційні спортивні змагання за паспортом, повідомляє ТАСС.

Згідно з документом, організатори змагань за погодженням з власниками стадіонів матимуть право встановлювати вимоги до оформлення і контролю вхідних квитків, в тому числі "передбачають ідентифікацію особистості глядачів по документам, котрі засвідчують особистість".

Перелік змагань з таким порядком продажу квитків і проходу на трибуни буде визначати уряд РФ "з урахуванням особливостей окремого виду спорту і в залежності від рівня проведення спортивного змагання (міжнародний, всеросійський, міжрегіональний, регіональний, міжмуніципальний, муніципальний)",

Документ також дозволяє публікувати на сайті МВС РФ чорні списки вболівальників, яким заборонено відвідувати дані змагання. У списках будуть вказуватися прізвище, ім'я, по батькові, дата і місце народження особи, якій заборонено рішенням суду відвідувати офіційні спортивні змагання, дата і номер відповідного судового рішення, дата початку та закінчення терміну адміністративної заборони.

У МВС вважають, що прийняття закону "дасть значний профілактичний ефект і забезпечить принцип невідворотності покарання за вчинення протиправних дій при проведенні спортивних змагань.