Розенко розповів про тарифне лоббі для заможних українців

Хтось дуже не хоче щоб багаті, заможні люди сплачували за газ ту ціну, яку по факту сплачує Україна

Про це у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV сказав віце-прем'єр Павло Розенко.

"Я спокійно ставлюся до ситуації з тарифами та заяв опозиції. Завдання будь-якої опозиційної партії - критикувати всіх і вся. Вже два місяці роблять необхідні розрахунки, зокрема тарифів і ціни на газ. Доведено, що на сьогодні ми споживаємо газ за тією ціною, яка є економічно обгрунтованою", - сказав Розенко.

За його словами, сьогодні існує система субсидій, яка повністю закриває проблему соціального захисту малозабезпечених громадян.

"Я розумію, що депутати в тому числі і київської міської ради, більше займаються політикою і можливо не до кінця розуміють систему субсидій, тож я хотів би прояснити. З бюджету Києва жодних додаткових видатків на систему субсидій не буде йти", - пояснив віце-прем'єр.

Розенко нагадав, що система субсидій фінансується виключно за рахунок державного бюджету. Якщо київська міськрада вважає за доцільне понизити тарифи, то вона може зробити це своїм рішенням, але з чітким розумінням того, що може це компенсувати за рахунок бюджету. В тому числі має бути компенсація тим компаніям, які надають ці послуги.

"Ми маємо розуміти, що газ це товар і він коштує стільки, скільки коштує. Всі розмови про дешевий газ це просто міфи", - резюмував Розенко.