Жадан розказав про свою нову книжку, присвячену війні на Донбасі

Письменник, поет, перекладач і громадський активіст Сергій Жадан пише книжку про війну на Донбасі

В ефірі Еспресо.TV Жадан розповів, чому саме присвячена нова книжка.

"Та книга, яку я пишу сьогодні, вона про війну, про воєнний Донбас, про оце українсько-російське воєнне протистояння", - сказав він.

Сергій зазначив, що хоче зафіксувати певні історії, певних героїв і персонажів.

"Я пишу про те, що я бачу, про людей, яких я знаю, про обставини, які я можу собі уявити чи в яких я сам бував. Так чи інакше, війна - вона багато чого міняє. Вона міняє психологію, вона міняє поведінку, вона міняє навіть стилістику, вона міняє мову - люди починають дещо інакше говорити, починають дещо інакше реагувати на якісь слова, на якісь емоції", - наголосив письменник.

Він додав, що його нова книжка не буде ані політичною, ані пропагандистською.

"Я думаю, там, звичайно, будуть конфлікти, але вони будуть лежати дещо в іншій площині. В площині того, наскільки людина раптом починає усвідомлювати себе частиною того, що навколо неї відбувається. Людина, яка все своє життя намагається абстрагуватися від життя країни, намагається абстрагуватися від життя суспільства, в якійсь момент розуміє, що абстрагуватися далі не можна, тому що, фактично, війна ввійшла в твоє життя, ввійшла в твій побут і ввійшла в твої щоденні якісь речі. І просто так від цього відмовитися неможливо", - підсумував Жадан.