Лікарчука звинувачують у тому, що школярі не отримали медалей

Прокуратура звинувачує колишнього директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука в тому, що через нібито змінені результати ЗНО деякі школярі не отримали медалей

Про це сам Лікарчук повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"А ви знаєте, які найбільші збитки від, начебто, змінених результатів ЗНО визначили прокурори? Це те, що деякі учні не змогли отримати чи незаслужено отримали золоті чи срібні медалі за курс середньої школи... Як вам? Це до попереднього посту про об'єктивне чи неупереджене розслідування", - написав він.

Лікарчук зазначив, що йому також інкримінують, що він не створив у 2008-2015 роках "систему захисту результатів ЗНО".

"Прокурори трішки "переплутали": я працював директором УЦОЯО із листопада 2006 до січня 2011 року, і з 1 квітня 2014 до 21 вересня 2015 року. У період січня 2011 - березня 2014 року директором УЦОЯО була представниця "русского мира" пані Зайцева. Її вини в тому, що система захисту "результатів ЗНО" не була створена, слідчі не побачили. Не захотіли побачити", - наголосив він.

Екс-директора Українського центру оцінювання якості освіти звинувачують також у причетності до розкрадання коштів Американських рад із міжнародної освіти.