Австралійці обирають парламент: ліберали лідирують

В Австралії сьогодні, 2 липня, розпочалося голосування за новий склад федерального парламенту - Палати представників і Сенату

Про це повідомляє "Укрінформ".

Партія, яка отримає на виборах більшість місць в Палаті представників, сформує уряд, а її лідер стане прем’єр-міністром Австралії.

Опитування громадської думки показують, що дві головні партії Австралії - Ліберальна та Лейбористська - йдуть майже на рівних, але деяку перевагу 51% проти 49% мають ліберали.

Прем’єр-міністр Малколм Тернбулл проголосував у своєму сіднейському виборчому окрузі, де наголосив, що очолювана ним Ліберально-національна коаліція "працює на перемогу". Лідер опозиційної лейбористської партії Білл Шортен також уже проголосував і заявив, що "все зробив для перемоги і готовий очолити уряд».

У ході передвиборної кампанії чинний прем’єр-міністр Малколм Тернбулл працював на економічний напрямок, стверджуючи, що у його уряду "є економічний план розвитку країни, а у лейбористів такого плану немає".

Лідер лейбористів Білл Шортен обіцяє, в разі перемоги, зберігати і розвивати сфери освіти, охорони здоров'я, почати реалізацію великих інфраструктурних проектів.