Ірина Геращенко заявила, що готова взяти "Батю" на поруки

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у понеділок планує підписати депутатське звернення з проханням взяти на поруки командира батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя"

Про це повідомляє ВВС.

"Я зараз далеко від Києва і мене дуже вразила новина про запобіжний захід Валентинові Лихоліту з "Айдару" У понеділок я з колегами, з якими знаю Валентина вже майже два роки, підпишу депутатське звернення з проханням взяти Батю на поруки", - написала вона у Facebook.

У ніч на суботу суд арештував комбата на два місяці, однак активісти і деякі депутати парламенту заблокували залу суду не дозволивши вивезти звідти Лихоліта. Вони вимагають його звільнення.

Напередодні Генпрокуратура заявила, що повідомила про підозру двом бійцям "Айдару", яких звинувачують у тяжких злочинів, втім, імен цих бійців не назвала. Згодом стало відомо, що йдеться про Валентина Лихоліта та Ігоря Радченка.

Як зазначили у ГПУ, серед підозр на адресу "айдарівців" - організація озброєної банди для нападу на окремих осіб, напад задля заволодіння чужим майном та викрадення понад двох людей.