У Польщу на вимогу футбольних фанатів не пустили український гурт

У Польщу не пустили український гурт OtVinta як "загрозу громадському порядку"

Про це написав голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у своєму Facebook.

"В Польщу не пустили український гурт OtVinta як "загрозу громадському порядку". Завтра можуть зажадати відкликати українського посла Андрія Дещицю - його пісні теж не подобаються Кремлю", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє видання Zaxid.net, через інцидент скасували концерт українського гурту "От вінта" і усі заходи до свята Івана Купала 2 липня в польському Перемишлі. Це вже вдруге за останній місяць українці у Перемишлі не можуть провести свої заходи, оскільки на них тиснуть польські націоналісти із середовища футбольних уболівальників.

Рішення скасувати концерт було прийняте під тиском міського голови Перемишля Роберта Хоми. До нього 29 червня із офіційним листом звернулась Асоціація уболівальників футбольної команди "Полонія" у Перемишлі. Саме ці фанати напали на мирну ходу українців 26 червня.

Зазначається, що уболівальники товариства "Перемишльське братство" вимагали скасувати концерт, оскільки лідер гурту "От вінта" Юрій Журавель та музиканти, на їх думку, беруть участь у героїзації ОУН-УПА.