Винуватець ДТП за участю фотокора LB.ua виявився начальником відділу "Укрзалізниці"

Водій Audi Q7, який є винуватцем аварії за участю фотокореспондента LB.ua, виявився начальником відділу вантажоперевезень "Укразалізниці"

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Антон Геращенко.

"П'яною мерзотою виявився начальник відділу вантажоперевезень "Укразалізниці" Іван Федорко, друг і соратник звільненого рік тому з кримінальними справами, скандального начальника Південно-західної залізниці Олексія Кривопішина", - написав Геращенко.

Він зазначив, що Федорко на своєму посту, в тому числі, курирує питання подачі вагонів для поставок вугілля з територій, окупованих бойовиками "ДНР" і "ЛНР", що, ймовірно, і є основним джерелом його доходів.

Геращенко повідомив, що після ДТП п'яний Федорко спочатку розмахував посвідченням помічника ветеранської організації МВС, а коли патрульні поліцейські пояснили йому, що "ксиви" більше не працюють, втік з лікарні, де повинні були проводити огляд на алкоголь. За цим фактом проводиться службова перевірка.

"Він ніколи не мав жодного відношення ні до поліції, ні до міліції. Просто звичайне чмо, яке живе досі за поняттями 90-х років", - наголосив нардеп.

За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження.

"Іван Федорко розшукується співробітниками карного розшуку. Думаю, що ховається у когось з друзів, чекаючи, коли вивітриться алкоголь. Але це йому не допоможе. Він і його сім'я повинні молитися, щоб дитина і дружина Макса Левіна залишилися живі після його злодіяння", - написав Геращенко.

Він пообіцяв звернутися до міністра інфраструктури Володимира Омеляна та директора "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна з вимогою негайно звільнити із займаної посади Федорка за дії, що перешкоджають слідству, а також провести службову перевірку результатів його роботи на своєму посту.