Як затримували бурштинову мафію на Рівненщині. Фоторепортаж

На Рівненщині правоохоронці викрили групу посадових осіб, які "кришували" незаконне видобування бурштину

Очолював злочинне угруповання заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. Його головними помічниками були керівник та співробітник структурного підрозділу обласного управління СБУ.

Загалом угруповання налічувало 32 особи. До групи входили начальник внутрішньої безпеки обласної поліції та його підлеглий, діючі та колишні працівники поліції, голови двох райдержадміністрацій, два керівники районних прокуратур, керівники лісгоспів, а також представники криміналітету.

Зацікавлені особи у незаконному видобутку бурштину на території Рівненської області повинні були щодобово сплачували представникам влади "данину" за дозвіл займатися незаконною діяльністю.

У подальшому учасники схеми замінювали вилучений бурштин на каміння нижчої якості та меншої фракції. Замінене каміння реалізовувалось ними за кордон.

4 липня працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно з Головною військовою прокуратурою та Службою безпеки України провели масштабну спецоперацію з викриття та затримання злочинців. 

 

фото: facebook/Арсен Аваков, Юрій Луценко, Гітлянська Олена