До Москви прибула міжнародна слідча група у справі MH17

Делегація від міжнародної групи, яка розслідує падіння лайнера "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17 під Донецьком, увечері в вівторок, 5 липня, прибула до Москви

Представник прокуратури Нідерландів Вім де Брюйн повідомив, що мета комісії - обговорити проведення розслідування з російською стороною  DW.

До складу делегації входять слідчі, прокурори та представники поліції, які перебуватимуть із візитом у Москві два дні. Де Брюйн підкреслив, що зустрічі делегації будуть закритими для преси, ні заяв, ні інтерв'ю за підсумками візиту міжнародної розслідувальної групи не планується.

За даними ЗМІ, слідчі, які прибули до Москви, мають намір поспілкуватися з представниками російського військово-промислового комплексу, та, можливо, з представниками прокуратури.

До Об'єднаної розслідувальної групи (JIT), яка працює з серпня 2014 року, входять представники прокуратури й поліції Нідерландів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України.

Ці країни спільно проводять кримінальне розслідування з метою знайти і покарати винних у катастрофі малайзійського "Боїнга".