У Києві пікетують проти трансплантації органів у Китаї

Активісти запрошують перехожих підписати петицію до ООН із закликом зупинити незаконну пересадку органів у КНР і покарати винних

Про це повідомляє Еспресо.TV

У Маріїнському парку навпроти посольства Китаї понад два десятка людей проводять акцію проти насильницького видалення органів у КНР. Біля входу в парк організатори заходу встановили плакати з інформаційними матеріалами.

Усім охочим пікетувальники роздають листівки з описом проблеми, DVD-диски з документальним роликом про незаконну трансплантацію внутрішніх органів людини у Китаї.

Активісти також пропонують пересічним громадянам підписати петицію до Верховного комісара ООН з прав людини.

У тексті петиції вказано про необхідність запобігти вбивствам невинних людей і покарати нинішніх та колишніх посадовців КНР, що пов'язані із насильницьким видаленням органів.

Додамо, що незаконне видалення органів у живих громадян Китаю у 2013 році засудив Європейський парламент, а також уряди США, Канади, Австралії, Іспанії тощо.

Зазначимо, що вже п'ять тисяч людей підписали петицію до ООН в Інтернеті. Люди вимагають спрямувати незалежну групу для проведення розслідування щодо вилучення органів у живих людей в КНР. 

Автори звернення звертають увагу громадськості та Організації об'єднаних націй на те, що органи видаляють в ув'язнених громадян, у послідовувачів Фальнугун (духовно-оздоровча практика — ред.), політичних дисидентів і тибетців.

Переважна частина пересадок органів здійснюється за суворого контролю військових та Міністерства охорони здоров'я КНР.