Український художник Радкевич створив "обнадійливий" мурал у Києві

Робота, створена стріт-артистом Сергієм Радкевичем у рамках Mural Social Club, має назву "Фрагменти надії"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Мурал, що з'явився на вулиці Срібнокільська, 1, став маніфестом проти насильства та жорстокості. 

"Головні постаті муралу – дві руки, що взяті з реального об’єкта у місті Києві. Наприклад, рука "Родина мать". Руки, зображені на фресці, розламують меч. Це маніфест проти насильства та жорстокості, заклик до мінімального співрозуміння. Окрім того, на муралі закодовано текст шрифтом Брайля – "хоуп" (надія)", – відзначає Радкевич.

Сергій Радкевич народився у 1987 році у Луцьку. Пріоритети творчості Сергія Радкевича – це мурали, стріт-арт, живопис, графіка, інсталяція. Теми творчості молодого художника пов'язані з релігійною іконографією. Митець об’єднує спрощені релігійні символи з геометричними формами. 

Сергія Радкевича вважають основоположником українського сакрального стріт-арту. Своїми роботами намагається перетворити занедбані місця в духовно значущі простори і тим самим відродити їх

Фестиваль сучасного мистецтва у громадському просторі Mural Social Club 2016 з 12 травня по 30 липня проходить в Україні. В рамках масштабного арт-івенту більше 30 художників з усього світу створюють 30 муралів та кілька інсталяцій у Києві, Одесі, Чернігові.

Організатором фестивалю виступив благодійний фонд Sky Art Foundation та його засновник Дмитро Палієнко, куратори проекту – Олег Соснов та Юлія Островська.

Серед зірок світового стріт-арту, які беруть участь у проекті: Li-Hill, Rodrigo Branco, Evoca1, Fintan Magee, Borondo, Fikos Antonios, Marat Morik, Telmo & Miel та багато інших. Серед українських стріт-артистів – Aec Interesni Kazki, Роман Мінін, Сергій Радкевич, Саша Корбан.