Батько з сином 40 років ховалися від війни у джунглях В'єтнаму

Понад 40 років провели в лісах центральної в'єтнамської провінції Куангнгай батько з сином, які втекли від американських бомбардувань вглиб джунглів ще за часів В'єтнамської війни (1956-1975)

Про це повідомив інформаційний портал "Зан єт", передає ТАСС.

Зазначається, що тепер батько з сином проходять період адаптації до сучасного життя, від якої повністю відвикли в умовах дикої природи.

На слід утікачів першим вийшов їхній родич, який зміг відшукати їх в хащах і переконав повернутися до цивілізації. Довгий час втікачі навідріз відмовлялися спускатися на рівнину, проте незабаром старшому з них, якому вже перевалило за 80 років, було надано медичну допомогу. Після цього обидва погодилися оселитися в одному з прилеглих сіл.

Згодом історією батька і сина зацікавилися іноземні бізнесмени, що працюють у В'єтнамі. Серед них опинився Альваро Церезіт - директор гонконгської туристичної компанії Docastaway, яка спеціалізується на організації екзотичних поїздок в найбільш віддалені куточки нашої планети. Саме завдяки йому громадськість і дізналася про двох унікальних людей.

Коли з "Тарзанами" встановили довірчий діалог, вони розповіли про себе і своє життя. Старший з них - Хо Ван Тхань - в період боротьби за незалежність країни від іноземної окупації воював на боці комуністів, проте в 1972 році, потрапивши під страшне бомбардування ВПС США, разом з малолітнім сином Хо Ван Лангом утік до лісу. 

Село їхнє було повністю знищене, майже всі рідні загинули, і батько з сином вирішили триматися подалі від населених пунктів, які періодично ставали мішенню для американської військової авіації.

"Навіть коли люди з'являлися поблизу, ми намагалися їх уникати і йшли подалі в гущавину", - згадує Хо Тхань Ван. Аж до недавнього часу він був упевнений, що війна триває, і тому вів самітницький спосіб життя.