Українське посольство в Австрії пропонувало Фірташу допомогу, - посол

Посольство України в Австрії пропонувало юридичну допомогу олігарху Дмитру Фірташу, коли його арештували у Відні в березні 2014 року

Про це повідомляє "Главком".

"Його (Фірташа, - ред.) заарештували ще, коли я не був послом. Посольство йому запропонувало юридичну допомогу. Він від неї відмовився. На цьому, у принципі, стосунки і завершилися. На суді наприкінці квітня минулого року була присутня наша консул", - заявив посол України в Австрії Олександр Щерба.


Він також прокоментував ситуацію щодо повідомлення про обшуки у віденському будинку Фірташа. Як відомо, Щерба в Твіттері написав про обшуки, і що, судячи з усього, проти Фірташа є нова підозра, на цей раз з Німеччини. Потім прокуратура цю інформацію спростувала, а захисник Фірташа звинуватив посла у наклепі. "Про це був телевізійний репортаж центрального австрійського телебачення. І я просто переповів те, що прозвучало в ефірі. Чому потім виникла така ситуація, мені незрозуміло. Але було малоприємно, коли моє ім’я вживалось в одному реченні зі словами "збрехав", "наклеп" і так далі. Це все неправда", - сказав посол.
Щерба повідомив, що не відповів на лист адвоката Фірташа з вимогами пояснень, оскільки "лист був написаний у такому тоні, який виключав будь-яке подальше спілкування".
Посол також додав, що він говорив з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним на цю тему.