Холодницький попався на хабарі і "висить на гачку", - Кулик

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький нібито перебуває "на гачку" у колишніх заступників генпрокурора Віталія Каська і Давида Сакварелідзе

Про це заявив заявив військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик, відсторонений від посади за звинуваченням у незаконному збагаченні в інтерв'ю "Обозревателю".

"Повинен зробити одну важливу заяву - про роль екс-заступників генпрокурора Віталія Каська і Давида Сакварелідзе у справі проти мене: Холодницький перебуває у них "на гачку". Свого часу він попався на вимаганні хабара. Ця інформація стала мені відома нещодавно", - заявив відсторонений від посади прокурор.

За його словами, у СІЗО перебував колишній депутат кримського парламенту Василь Ганиш - він голосував за незаконний референдум про відокремлення півострова, а Холодницький тоді був першим заступником прокурора Автономної Республіки Крим.

"Він попався на тому, що разом з начальником управління процесуального керівництва вимагав 200 тисяч доларів у Ганиша. Було порушено кримінальне провадження. Займався ним слідчий Опанасенко. За Холодницького заступилися Касько і Сакварелідзе. У підсумку начальник управління процесуального керівництва звільнився, а Холодницький став главою САП", - заявив він.

Кулик повідомив, що сліди цієї справи зараз загубилися, і що він має намір рапортувати про цю ситуацію генпрокурору Юрію Луценку.

"Це все дуже серйозно, адже це відбувалося під час конкурсу на посаду антикорупційного прокурора. У тому, що Холодницький висить на гачку, я не сумніваюся", - наголосив він.