Із 15 липня стартують Дні "Дня" у Моршині і Стрию на Львівщині

Із 15 липня на Львівщині відбуватимуться Дні "Дня". Фотовиставку газети вже чекають у Моршині та Стрию

15 липня о 15.00 у Палаці культури Моршина (вул. І. Франка, 52) відбудеться відкриття експозиції найкращих світлин Міжнародного фотоконкурсу "День"-2015. А о 16.00, у клубі санаторію "Лаванда" (вул. І. Франка, 33А) – представлення і обговорення книг із Бібліотеки газети "День" за участю упорядника та автора видань із серії "Новітня історія для чайників" Івана Капсамуна та Валентина Торби.

16 липня о 17.00 редактор відділу політики "Дня" Іван Капсамун та оглядач Валентин Торба представлять редакційні книжки вже у Стрию – в антикафе "Горище", що на вул. Кравецькій, 2. Вхід – вільний.

Перед цим "День" уже вісімнадцяте відвідав Львів з фотовиставкою, яка тільки-но добігла завершення. Львівські дні "Дня" декілька разів продовжували, однак відвідувачів експозиції з часом тільки більшало.

"Я вперше в місті Лева, і одне з перших місць, де мені пощастило побувати, – ваша фотовиставка. Я вражений, відчуваю усю глибину думок кожної фотографії. Все зроблено з холодним розумом і гарячим серцем. Вважаю, що кожен українець має побувати тут. Із сьогоднішнього дня – я ваш читач і "жива реклама", – написав у книзі відгуків Сергій Медведєв, родом із Горлівки, який у Львові для себе відкрив, напевно, більше, ніж очікував.

Гортаючи товстелезну книгу відгуків, дивуєшся, наскільки різноманітний контингент цього разу відвідав фотовиставку. На сторінках по сусідству опинилися і глибокі судження львівських інтелігентів, і слова вдячності молодих студентів, і невеликі, написані ще дитячим несформованим почерком, щирі враження дев’ятирічних Ярослави та Вікторії.

Залишали свої відгуки також гості міста, як з інших куточків України, так і з Польщі, Італії… Передовсім відвідувачі наголошували на широчезному спектрі емоцій, які викликали світлини експозиції: "Фотовиставка переконує, зворушує, дає шанс змінити... й змінитися. Надія в очах українців на ваших світлинах продовжує життя в серці кожного відвідувача". І ще дописи з книги відгуків: "Вражаючі фотографії. Очі, обличчя, думки і душа кожного, зображеного на фото, – це безліч емоцій, це наше горе і наша надія на краще. Ми переможемо!"

 "Такі заходи в такий складний час сприяють духовності, зміцненню української нації, культурному розвитку людей, – переконаний міський голова Моршина Руслан Ільницький. – У нас невеличке містечко, але туристичне. Сюди приїжджають дуже багато відпочивальників із різних міст і навіть держав. І нам особливо цікаво мати таку промоцію і міста, і якісного українського. Вважаю, що відкриття фотовиставки "Дня" у Моршині буде дуже гарною подією, і вона матиме гарний результат у культурному й інформаційному сенсі".

"День" є дуже пізнавальною, багатогранною газетою, тож із нетерпінням чекаємо Днів газети на Львівщині, – підтримує міського голову начальниця управління соціально-гуманітарної політики Моршинської міської ради Тетяна Левкович. – Це має велике значення для нашого курортного містечка. Наш міський голова завжди підтримує гарні проекти, де багато пізнавального. Ваші останні книжки присвячені новітній історії, сьогоднішнім подіям на сході. Це вкрай актуально, і це має знати і молодь, і люди старшого віку, і люди, які приїжджають і, може, мають трошки інші погляди, ніж ми, на заході країни. Тому Дні "Дня" на Львівщині просто необхідні, й ми постараємося сприяти, щоб вони пройшли на високому рівні".

Дні "Дня" на Львівщині підтримує і "Моршинкурорт", до унікальних джерел якого їдуть тисячі людей, щоб лікувати тіло (печінку, жовчовивідні шляхи, підшлункову, кишечник, налагоджувати обмін речовин, особливо в дітей). Але тут переймаються і станом духу своїх клієнтів. Микола Фурманюк, заступник генерального директора з реалізації путівок, послуг та маркетингу санаторно-курортного комплексу "Моршинкурорт", ділиться: "День" я вже знаю років п’ятнадцять. На сьогодні це газета, яка цілеспрямовано підтримує ідею українства, промоції свого, єднання нації.

Вона намагається сколихнути свідомість кожного. Сьогодні в Моршин приїжджає і схід, і захід, і північ, і південь, у тому числі білоруси та поодинокі росіяни. Важливо, щоб вони знали, що є така газета. На сьогодні вона – один із рупорів єднання, виходу з цієї складної ситуації, а люди з різними поглядами, концентруючись на курорті "Моршин", бачачи, що ми робимо, що робить газета "День", відповідно зроблять певні висновки"