Покемони захоплюють світ. Google-користувачі шукають Pokemon GO частіше, ніж порно

Геолокаційна гра з доповненою раельністю для смартфонів Pokemon GO стала найпопулярнішим додатком у США

Про це пише france24.

За тиждень з моменту запуску гра майже наздогнала Twitter за кількістю активних користувачів.

За оцінками SimilarWeb, програма вже встановлена ​​на 5% американських смартфонів - показник удвічі більше, ніж у найпопулярнішого додатка для знайомств.

У грі Pokemon GO гравці повинні подорожувати по своєму місту, ловити покемонів і битися з іншими користувачами. При цьому камера смартфона знімає і аналізує навколишню дійсність, а на екран виводиться зображення з накладеними на нього істотами - як ніби вони дійсно стоять на автобусній зупинці або ховаються в кущах.

Акції японської компанії Nintendo на торгах 11 липня не тільки виросли більш ніж на 20% через успіху гри для смартфонів Pokemon GO , але і підняли індекс фондової біржі Nikkei 225 на 3%. Капіталізація японської компанії досягла 28 млрд доларів, пише BBC.

До речі, згідно з Google, на даний момент користувачі шукають Pokemon GO частіше, ніж порно.

Більш того, Pokemon GO має позитивний вплив на здоров'я геймерів, про що вони розповіли в своїх і Twitter - акаунтах.  Один з них розповів, що Pokemon GO "творить чудеса і стимулює його зайвий раз вийти на вулицю".

Інший зазначив, що гра змушує людей з депресією, тривожним розладом і агорафобією вийти з дому, досліджувати світ і спілкуватися.