У Дніпрі заборонили підвищувати тарифи

У Дніпрі міськрада заблокувала підвищення тарифів на комунальні послуги до кінця цього року

Про це повідомляє офіційний сайт міськради.

Міська рада Дніпра на сьогоднішньому засіданні підтримала рішення про введення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до 1 січня 2017 року. 

За відповідну ініціативу мера міста проголосували 47 депутатів.

Як уточнюється в повідомленні, мораторій стосується тарифів на електроенергію, теплову енергію, природний газ, гаряче і холодне водопостачання, водовідведення. У період дії мораторію жителям міста не буде нараховуватися пеня за несвоєчасну оплату таких послуг.

"Наші колеги - депутати Київської міської ради - прийняли відповідне політичне рішення. Ситуація така, що міська влада може мінімально впливати на формування тарифів на квартплату, вивезення сміття. Решту тарифів непрозоро формує Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг" , - заявив  мер міста Борис Філатов.

Згідно з повідомленням, мер Дніпра також закликав інших керівників територіальних громад і мерів підписати колективний судовий позов проти Нацкомісії з вимогою привести тарифи на житлово-комунальні послуги до рівня, який люди зможуть оплачувати.

"Якщо НКРЕКУ цього не зробить, міська влада Дніпра вирішуватиме питання, зокрема, за рахунок муніципального бюджету", - наголошується в повідомленні.