Топ-менеджери "Нафтогазу" і ОПЗ розікрали понад 200 млн грн

Національне антикорупційне бюро розслідує провадження за фактом розкрадань в особливо великих розмірах на ПАТ "Одеський припортовий завод"

Про це під час брифінгу повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає Еспресо.TV.

"Під час досудового розслідування встановлено, що у травні 2015 року у першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", який водночас є головою наглядової ради акціонерного товариства ОПЗ, Переломи виник умисел на розтрату коштів вказаного товариства на користь ПАТ "Укрнафта", де 50+1% належить приватним акціонерам", - зазначив Холодницький.

Він повідомив, що через компанію "Енергоальянс" було здійснено закупівлю природного газу на суму 250 млн грн.

 через, власне, компанію "Енергоальянс" по необгрунтовано завищених цінах відносно середньоринкових, з яких 3% від загальної суми закупівлі повинні були залишитись на рахунках вказаного приватного підприємства, а інші із залишком надлишково перерахованих коштів повинні поступити на рахунки ПАТ "Укрнафта", - наголосив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За його словами, з метою реалізації вказаного умислу Перелома вступив у змову із першим заступником голови правління, а саме першим заступником директора Акціонерного товариства "Одеський припортовий завод". 

"У подальшому, внаслідок узгоджених попередніх дій, у період з травня по грудень 2015 року вказані особи розтратили вказане майно, а саме грошові кошти АТ "Одеський припортовий завод" шляхом зловживання своїм службовим становищем та укладання договорів на постачання природного газу за завідомо завищеними цінами на суму 205 млн 181 тис. 833 грн. На теперішній час прийнято рішення про повідомлення даним особам про підозру. На даний час триває низка обшуків і вказані особи будуть затримані згідно 208 КПК України", - додав Холодницький.