Редакція "Еспресо.ТВ" обурена спробою цензурування порталу

Радник САП з питань комунікацій Володимир Гайдаш намагався вчинити тиск на керівництво порталу "Еспресо.ТВ"

12 липня редакція сайту "Еспресо.ТВ" опублікувала новину із заяви прокурора сил АТО Костянтина Кулика щодо діяльності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, яку він особисто зробив в інтерв’ю видання "Обозреватель".

Зокрема, Кулик сказав наступне: "Повинен зробити одну важливу заяву - про роль екс-заступників генпрокурора Віталія Каська і Давида Сакварелідзе у справі проти мене: Холодницький перебуває у них "на гачку". Свого часу він попався на вимаганні хабара". 

За словами прокурора АТО, у СІЗО перебував колишній депутат кримського парламенту Василь Ганиш - він голосував за незаконний референдум про відокремлення півострова, а Холодницький тоді був першим заступником прокурора Автономної Республіки Крим.

"Він попався на тому, що разом з начальником управління процесуального керівництва вимагав 200 тисяч доларів у Ганиша. Було порушено кримінальне провадження. Займався ним слідчий Опанасенко. За Холодницького заступилися Касько і Сакварелідзе. У підсумку начальник управління процесуального керівництва звільнився, а Холодницький став главою САП", - заявив Кулик.

Після того, як ця новина була опублікована на сайті "Еспресо.ТВ", на зв'язок з редакцією вийшов радник САП з питань комунікацій Володимир Гайдаш.

У своєму листі він в ультимативній формі зажадав "прибрати наклепницьку статтю з сайту". Гайдаш наголосив що це є "заказуха "Обозревателя", яку, за його словами, передрукували "зливні бачки". Такими зливними бачками радник САП вважає видання "Газета по-українські" та "Гордон.ua".

З цього приводу можемо відповісти наступне.

Автором заяви про Холодницького є офіційна особа – прокурор сил АТО Костянтин Кулик – який хоч і є фігурантом кримінальної справи, але був поновлений на посаді за рішенням суду. Радимо САП також відстоювати свою честь та гідність у судовому спорі з паном Куликом, якщо його слова є неправдою.

Хочемо також нагадати, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура, незважаючи на активність у розслідуванні резонансних справ, не є "дружиною Цезаря, яка поза підозрами".

Ми вважаємо неприпустимою та хамською риторику пана Гайдаша, який взявся забезпечувати комунікацію САП. Такі випади на адресу ЗМІ, на нашу думку, несуть невідворотну шкоду іміджу та публічній позиції антикорупційних органів, на які українське суспільство покладає величезну надію.

Такі ультиматуми та образи, які використовує пан Гайдаш, нагадують найгіршу практику спілкування зі ЗМІ чиновників часів Віктора Януковича, Леоніда Кучми або ж російської влади. Тому вважаємо, що цьому співробітнику САП варто було б вибачитися не тільки перед редакцією сайту "Еспресо.ТВ", а й перед іншими ЗМІ, які він відверто зневажає.

Водночас редакція сайту "Еспресо.ТВ" готова у повній мірі співпрацювати та надавати слово представникам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Але в рамках відкритого, коректного та цивілізованого діалогу.