Трамп назвав Майкла Пенса кандидатом на пост віце-президента США

Дональд Трамп, який фактично забезпечив своє висунення кандидатом на пост президента США від Республіканської партії, назвав губернатора штату Індіана Майкла Пенса кандидатом на пост віце-президента США

Про це Трамп написав у своєму мікроблозі у Twitter.

"Я радий оголосити про те, що я обрав губернатора Майка Пенса кандидатом у віце-президенти, - повідомив Трамп. Прес-конференція відбудеться завтра о 11:00" (18:00 за київським часом).

Юрист, відомий радіоведучий і політик, один з видних діячів так званої "чайної партії", яка об'єднує вкрай правих республіканців, Пенс був обраний у 2010 році 50-м губернатором штату Індіана. Його предки - вихідці з Ірландії.

Уродженець міста Коламбус (штат Індіана), отримав диплом юриста в 1986 році в Університеті Індіани, займався приватною юридичною практикою, в 1988 і 1990 роках намагався домогтися обрання в палату представників Конгресу США. У 1994 році почав працювати ведучим інформаційних програм на місцевих радіостанціях. У листопаді 2000 року зумів домогтися обрання в палату представників Конгресу США і потім чотири рази домагався переобрання. У 2008 році журнал Esquire включив Пенса в список 10 найбільш ефективних законодавців. У 2009-2010 роках був головою Конференції конгресменів-республіканців, тобто займав третій за значенням пост в Республіканській партії.