Радник САП відмовився назвати свою зарплату

Народний депутат Микола Княжицький намагався дізнатися у радника САП з піару, скільки він і на яких підставах отримує грошей, проте радник категорично відмовився називати суму

Про це повідомляє Еспресо.TV

"Виходить, що структурний відділ ГПУ найняв PR-агентство, послуги якого оплачує якась приватна компанія? Чи хто ще може оплачувати послуги, що надаються ПРИВАТНИМИ ОСОБАМИ спеціалізованій прокуратурі?
Якщо подивитись Закон про запобігання корупції, навіть найм такого агентства сам по собі є корупцією! Адже це може бути розцінено як мінімум як подарунок, а максимум як хабар. Або як "одержання неправомірної вигоди з використанням службових повноважень чи свого становища". Зрозуміло, що все це заборонено або, як у випадку з подарунками, суворо обмежено (дозволені подарунки, "які відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність"). До того оплата цих послуг має бути виправдана економічно, оскільки в ГПУ є власна прес-служба, яка працює за гроші платників податків. І якщо антикорупційний прокурор бачить, що служба не справляється, а отже гроші платників податків витрачаються неефективно, це має стати предметом розслідування "антикорупціонерів". Проте, наскільки відомо, САП таких претензій не висувала, а замість цього домовилась на своїх умовах з приватними особами, щоб ті оплачували послуги по роботі з медіа замість САП! І це є корупцією чистої води (статті 22, 23 та інші закону про запобігання корупції).

Зрозуміло, що після цього скандалу антикорупціонери підуть задніми числами оформлювати ці хабарі-подарунки, і щось вигадають, але ця ситуація сама по собі є показником, що навіть ті, хто мав би боротись з корупцією, не проти до неї долучитись. Така собі "корупція во благо"!", - заявив Микола Княжицький.