Абітурієнти за вісім днів подали понад 1 млн заяв

В Україні після восьми днів вступної кампанії зареєстровано 1 млн 148 тис. заяв абітурієнтів

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

На бакалаврат вже подали документи більше 147 тис. абітурієнтів, що складає приблизно 55% від загальної кількості осіб, що зареєструвалися на ЗНО в цьому році.

"Кількість зареєстрованих на ЗНО – орієнтовна цифра для розуміння того, скільки осіб вступатиме в цьому році до вишів. Зрозуміло, що не всі подолали поріг "склав/не склав" з потрібних предметів, хтось складав ЗНО для себе і не збирався вступати, зрештою є абітурієнти, що в цьому році вступають до вишів за квотами та не складають ЗНО – лише вступні випробування у вибраному університеті. Таким чином зареєстровані у ЗНО – не точна цифра для оцінки кількості бажаючих вступити на бакалаврат, але для загального розуміння вона підходить", - пояснив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки Олег Шаров.

Він зазначив, що вступна кампанія цього року зберігає позитивну динаміку порівняно з минулим роком, адже навіть попри скорочення кількості випускників шкіл на 7%, станом на сьогодні більша кількість абітурієнтів встигли подати документи порівняно з аналогічним періодом  вступної кампанії 2015.

За допомогою електронної форми подачі документів абітурієнти вже подали 724,9 тис. заяв. З них 661,6 тис. – заяви на бакалаврат, 57,9 тис. – заяви на магістратуру, 53,3 тис. – заяви на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст". Майже 423,5 тис. заяв було подано в паперовій формі до приймальних комісій вишів.

Заяви на вступ до ВНЗ можна буде подавати ще 9 днів – до 18 години 27 липня.