Бальчун почав зневірюватися в "Укрзалізниці"

Процес реформування "Укрзалізниці" й досі триває достатньо повільно

Про це заявив очільник "Укрзалізниці"  Войцех Бальчун в інтерв'ю виданню "Новое время".

Він зазначив, що керівництво компанії має багато проблем зі зміною систем держзакупівель, через те, що на цей процес витрачається велика кількість грошей. Попри це, компанія не контролює поточні резерви, склади, запаси запчастин та ціни на них. Бальчун наголосив, що цю систему потрібно змінити у такий спосіб, щоб витрати не залежали від відносин із зовнішніми суб'єктами і були обґрунтованими.

"Я хочу в черговий раз наголосити, що якщо мене хочуть оцінювати за результатами роботи, то я повинен мати можливість впливати на рішення. Рішення про призначення членів правління приймаються на рівні Кабінету міністрів, і я постійно борюся за те, щоб до його складу увійшло якомога більше фахівців, професіоналів, які будуть підтримувати процес реформування.  я помірний оптиміст і розраховую на те, що мені створять умови для ухвалення рішень. В іншому випадку моя місія не матиме сенсу", - пояснив Бальчн.

Керівник "Укрзалізниці" також наголосив, що відчуває, як директори департаментів, окремих підрозділів, регіональних залізниць та виробничих підприємств чинять величезний опір реформам. Утім, Бальчун розуміє, що не може одразу змінити підхід до роботи інших членів своєї команди.