Чиновники Миколаївської ОДА розікрали 5 млн грн

Трьом посадовцям Миколаївської обласної державної адміністрації поклали до кишені майже 5 млн грн

Про це повідомляють у Нацполіції.

Співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Миколаївській області з’ясували, що на виконання робіт з будівництва водопроводів в одному із селищ виділялись бюджетні кошти.

Проте майже 5 млн грн пішли не на будівництво, а до кишень посадовців. До розкрадання причетні начальник та заступник одного з відділів ОДА, а також т.в.о. директора комунального підприємства обласної ради та директор комерційного підприємства.

Сам водопровід побудували, але під час проведення робіт використали неякісне обладнання. Труби, які використовували під час будівництва мережі питного водопостачання, не відповідають вимогам держстандарту. Їх взагалі не можна було встановлювати, оскільки вони не витримають тиск води і зруйнуються.

За вказаним фактом Баштанською місцевою прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становище), ч.1 ст.366 (Службове підроблення) та ч.2 ст.367 (Службова недбалість).

Під час розслідування оперативники УЗЕ встановили ще 8 фактів злочинної діяльності зазначених осіб, по яких також розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Наразі всім учасникам схеми слідчі слідчого управління обласної поліції повідомили про підозру: начальнику одного з відділів ОДА та його заступникові за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (Службова недбалість) КК України, т.в.о. директора комунального підприємства Миколаївської обласної ради – за ч.1 ст.366 (Службове підроблення), а керівнику комерційного підприємства – за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становище).