Лише 13% українців вірять в ефективність виборів на Донбасі, - опитування

Більша чатсина українців не вірять у покращення ситуації на Донбасі після виборів і доцільність ідеї особливого статусу Донбасу

Результати дослідження оприлюднила політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна, повідомляє "Укрінформ".

Вона зазначила, що 43% українців взагалі не вірять у можливість проведення виборів на непідконтрольних територіях.

За її словами, більша частка населення не підтримують ідею специфічного статусу Донбасу. Лише 13% опитаних орієнтуються на те, що це допомогло б врегулювати конфлікт.

"На самому Донбасі так само 13% вважають, що такий специфічний статус міг би допомогти врегулювати конфлікт", - додала вона.

Не дивлячись на це, Золкіна зазначила, що українці - миролюбива нація, в якій люди намагаються знайти компроміси, аби врегулювати проблему, утім, більша частина з них вважає, що це мають бути компроміси "не з усіма і не про все". Таких наразі 47% осіб. Однак, близько 13-14% громадян орієнтуються винятково на військовий шлях вирішення конфлікту.

"Цікаво те, що питання ціни миру, тобто на які компроміси населення згодне, приблизно десь по одній третині жителів як півдня, так і сходу орієнтуються на будь-які компроміси, і це зрозуміло близькістю лінії розмежування для східних областей і тим, що південь України межує з Кримом", - констатувала вона.