Омелян дав місяць, щоб змінити ситуацію з дорогами на краще

Мінінфраструктури дало місяць новому керівництву "Укравтодору" і "Дорінвесту", щоб довести свою ефективність

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає Урядовий портал.

"На жаль, сьогодні ми постійно просимо на допомогу, але коли вона надається, ми використовуємо зовсім незначний її відсоток. У випадку українських доріг мова йшла про менше ніж 10%. Наразі і Світовий банк готовий надати приблизно $1 млрд, і Європейський банк реконструкції та розвитку готовий надати близько 700 млн", - зазначив Омелян.

Він наголосив, що прийнято рішення повністю змінити підхід до діяльності "Укравтодору". З цією метою в Укравтодорі відбулися серйозні кадрові зміни: повністю змінено правління ПАТ ДАК "Автомобільні дороги України" - структури, яка займалася будівництвом і обслуговуванням доріг, а також керівництво "Дорінвесту" - державної компанії, яка займалася співпрацею з міжнародними фінансовими організаціями.

Перед новим керівництвом Дорінвесту стоїть завдання, щоб гроші, надані міжнародними організаціями, дійсно використовувалися в українській економіці.

За словами міністра, нове керівництво має лише місяць для того, щоб продемонструвати свою ефективність.

"Ми або робимо реформу, або не робимо. Так само з новим керівництвом ПАТ ДАК "Автомобільні дороги України" та "Дорінвесту". Перед ними є місяць часу, вони повинні розробити план дій, зробити його публічним, щоб всі бачили, які дії будуть вжиті для того, щоб різко змінити ситуацію на краще. Якщо вони це зроблять – честь і хвала, працюєте далі, якщо ні – через місяць заходять інші", - наголосив Омелян.