Саакашвілі та НАБУ таки зірвали приватизацію ОПЗ, - нардеп

Приватизація ОПЗ таки зірвана спільними зусиллями одеського губернатора Міхеїла Саакашвілі та Національного антикорупційного бюро, де першим заступником директора є його ставленик Гізо Углава

Так прокоментував народний депутат України Андрій Помазанов відсутність заявок на купівлю ОПЗ, передає "РБК-Україна".

"Фракція "Народного фронту" попереджала, що безпідставне затримання з подачі НАБУ топ-менеджерів стратегічного державного підприємства та інформаційна істерика, піднята Саакашвілі, мали на меті різко підвищити "токсичність" одного з найсуттєвіших активів України, відвернути від нього солідних закордонних інвесторів", - заявив депутат.

За його словами, Саакашвілі і НАБУ "своїми діями відкрили дорогу до конкурсу з приватизації ОПЗ українським і російським тіньовим олігархам, які стоять за одеським губернатором". "Ці представники мафіозних структур не мали жодних шансів у конкуренції з серйозним міжнародним бізнесом, але тепер Саакашвілі їм такі шанси надає", - заявив Помазанов.

"По-перше, скандали з гучними заявами про корупцію, кримінальними провадженнями і арештами надовго відвернуть іноземного інвестора від ОПЗ і дадуть можливість приходу авантюристів. По-друге, ціну "токсичного" активу буде суттєво збито, і бюджет воюючої країни  недоотримає сотні мільйонів гривень", - заявив народний депутат.

"Для досягнення цієї мети НАБУ не гребує відверто жодними засобами, використовуючи одіозного суддю, який стоїть "на вихід" з посади за переслідування "майданівців" і порушення присяги, і проти якого саме Бюро відкрило справу. Не дивно, що приймаючи "драконівські" рішення про арешт, підсунуті йому НАБУ, суддя відмовився розглядати документи перевірки Держфінінспеції, які переконливо свідчать про невинуватість топ-менеджерів ОПЗ", - наголосив Помазанов.

Він заявив, що "наслідки галасу і провокацій, влаштованих Саакашвілі і НАБУ, можуть стати трагічними для України та її економіки: міжнародний інвестор може взагалі втратити інтерес до України".

"Народний фронт" вимагає якнайшвидшої прозорої конкурсної приватизації ОПЗ та інших держпідприємств. Винятком можуть бути лише підприємства, без яких не обійтися у виконанні оборонних функцій держави. "Ключовим для нашої сили, і для української держави є дотримання трьох умов. Перше, якнайшвидша і якнайвигідніша приватизація. Друге - прозорість конкурсу. Третє - недопущення інвесторів із країни-агресора і власників тіньових капіталів сумнівного походження", - заявив Андрій Помазанов.

Щуріков у суді сказав, що Саакашвілі прямо на ефірі у Шустера сказав, що його посадять. Сьогодні за його словами більшість документів у процесі і доручень підписані Углавою, який пов'язаний з Саакашвілі. За словами Щурікова, ОПЗ вперше за чотири роки отримав прибуток і став успішним. Скандал зірвав приватизацію і зупинив завод. Атаки Саакашвілі і інших почалися відразу, як завод став прибутковим