Коріння цієї трагедії полягає у безкарності, - Касько про вбивство Шеремета

Вбивство журналіста Павла Шеремета є трагедією, до якої призвела відсутність належного покарання осіб, що раніше скоювали злочини щодо працівників ЗМІ

Про це заявив журналістам колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько, повідомляє Еспресо.TV.

"Як на мене, це глибока трагедія, яка має давнє коріння. Давнє коріння, яке полягає у безкарності, в такій роботі правоохоронних органів, за якої журналісти постійно знаходяться під загрозою. Почалося це як мінімум зі справи Георгія Гонгадзе, і ви знаєте, що замовники цього тяжкого злочину до цього часу не притягнуті до відповідальності", - наголосив Касько.

Він додав, що після цього була маса прикладів того, як журналістам перешкоджають в роботі.

"До відповідальності не притягуються не лише виконавці цих злочинів, але, що найсумніше, замовники цих злочинів. А безкарність породжує вчинення нових злочинів. Сьогоднішня подія - це насправді трагедія. І вона є таким переломним моментом, коли правоохоронні органи повинні продемонструвати, хто вчинив цей злочин і хто стоїть за його вчиненням", - зазначив екс-заступник генпрокурора. 

Він заявив, що до відповідальності мають бути притягнуті замовники вбивства.

"Якщо цього не буде зроблено, то говорити про те, що в Україні буде свобода слова і журналісти не будуть боятися говорити правду, не доводиться", - підсумував Касько.

Все по темі: Вбивство Павла Шеремета