Меркель та Мей обговорили вихід Британії з ЄС

Очільниці німецького та британського урядів, Ангела Меркель та Тереза Мей, провели переговори щодо майбутніх двосторонніх відносин та виходу Великої Британії з Євросоюзу

Про це повідомляє DW.

За підсумками переговорів під час прес-конференції Мей відзначила, що однією з ключових причин виходу Британії з ЄС стало питання міграції, тому вона націлена скоротити її до рівня "десятків тисяч" на рік.

Крім того, очільниця британського уряду озвучила прагнення Лондона до ефективної торгівельної угоди з ЄС. "Хочу сказати чітко: ми не йдемо від наших європейських друзів", - сказала вона. Особливо Мей наголосила на важливості тісних зв'язків Лондона із Берліном.

"Ми слухаємо, чого хоче Велика Британія, а потім дамо належну відповідь. Наразі немає сенсу говорити про деталі", - сказала Меркель.

Вона чекатиме від британців чіткого плану виходу, після чого "можна говорити". Вона наголосила, що "ніхто не хоче періоду невизначеності" перед тим, як Лондон використає статтю 50 Лісабонської угоди, яка запускає процес виходу з ЄС. Мей же заявила, що не зробить цього до кінця 2016 року заради "виваженого та впорядкованого" розриву з Союзом.

Читайте такожБританія проголосувала за вихід із ЄС. Що далі