Столична лікарня закупила на 123 тис грн 50 швабр

Київський міський клінічний онкологічний центр закупив через систему ProZorro 50 швабр за 123 тисяч грн, тобто по 2,5 тисячі грн за штуку

Про це розповіли НВ у Центрі протидії корупції.

Згідно з повідомленням, це стало можливим завдяки нечіткому опису предмету закупівлі.

"Так, у Київському міському клінічному онкологічному центрі під час закупівлі професійних німецьких швабр Vermop було зазначено, що предметом закупівлі є "пристрій з утримувачем та насадкою". Пропозицію в зазначеному тендері подав лише один учасник", - зазначили у ЦПК.

Керівник відділу боротьби з корупцією Центру Ейдос Гліб Канєвський повідомив, що 3,8% процедур закупівель медичних закладів у Києві проведені непрозоро. За даними, які можна дослідити через внутрішню систему bi.prozorro, 79 % закупівель мають низьку якість оголошень, а 72,5 % - низьку конкурентну активність.

Загалом, з початку 2016 року через систему електронних закупівель Prozorro медичними закладами Києва було проведено 4109 тендерів. Загальна сума контрактів, укладених за результатами закупівель складає 53,8 млн. грн., потенційна економія  складає 25,6 млн. грн., або 20,77% , середня кількість пропозицій в 1 процедурі складає 2,74.