У посольстві пояснили, що означає надзвичайний стан у Туреччині для українців

Посольство України в Турецькій Республіці пояснило, що означає для українських громадян введення надзвичайного стану в Туреччині

Відповідне пояснення оприлюднене на сторінці посольства у Facebook.

"Інформуємо, що з 01:00 21.07.2016 р. в Турецькій Республіці рішенням президента країни введено надзвичайний стан строком на три місяці. Це означає: вводяться окремі обмеження на пересування, проведення мітингів демонстрацій, зібрань; можуть проводитись вибіркові перевірки документів; призупиняються або забороняються різні розважальні заходи", - йдеться у повідомленні.

Крім того, може бути заборонений в’їзд/виїзд окремих осіб з Туреччини; посилюється контроль ЗМІ, окремі з яких можуть бути заборонені або може бути обмежено доступ до них; у разі виникнення відповідних обставин без спеціального дозволу може вилучатись чи конфісковуватись майно.

У зв’язку з цим посольство наголошує на тому, що громадяни України, які найближчим часом планують поїздки до Туреччини або вже перебувають на її території, повинні завжди мати при собі документи, які посвідчують їхню особу.

"Громадянам України рекомендується виявляти підвищену пильність і обережність, не відвідувати місць проведення мітингів та демонстрацій, без зайвої потреби уникати тривалого перебування в транспортних терміналах (аеропорти, морські порти, залізничні та автобусні вокзали), адміністративних будівлях, неухильно виконувати законні вимоги правоохоронних органів і місцевої влади, стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні та місці перебування", - зазначають у посольстві.

У разі затримання, потрапляння в ситуацію, яка носить загрозу життю та здоров’ю, громадянам України радять невідкладно звертатися до посольства України в Туреччині або Генерального консульства України в Стамбулі або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України.