На Київщині пов'язали групу сутенерів

В ніч на 22 липня правоохоронці викрили та припинили діяльність організованої злочинної групи, учасники якої з 2010 року займались звідництвом та сутенерством у столиці та в інших регіонах країни

Про це повідомляють у Нацполіції.

Як з’ясували правоохоронці, до складу угруповання входили особи, які раніше вже притягались до кримінальної за такі ж злочини. Організатор злочинної групи, 45-річний мешканець столиці, разом з двома посібниками залучили до роботи у сексуальній індустрії понад 30 дівчат віком від 18 до 35 років.

Свої послуги жінки надавала на орендованих квартирах та готелях за грошову винагороду від 1,5 тис. грн до $1 тис. за зустріч. Понад половину отриманих коштів повії віддавали сутенерам.

З метою маскування своєї злочинної діяльності члени групи організували приймання та розподіл замовлень за межами Київської області - у місті Рівне. Обов`язки між членами угруповання розподілялися вкрай чітко з метою забезпечення безперервного та налагодженого робочого процесу, розрахунок за послуги та між членами групи проводився через банківські термінали та картки. Окрім того, усі квартири було обладнано відеокамерами, де велось цілодобове спостереження. Місячний прибуток від заняття такою діяльністю складав близько півмільйона гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання та розміщенням "притонів" з борделів було вилучено 20 грамів наркотичного засобу "амфетамін", близько 80 тис. грн та близько $3 тис., банківські картки, блокноти зі списком клієнтів та графіком чергувань дівчат.

Організатора та двох учасників злочинної групи затримано в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у  вигляді тримання під вартою. 

За даними фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст. 302 (створення або утримання місць розпусти і звідництво), ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) та ч. 2 ст. 309 (придбання, зберігання, перевезення наркотичних речовин без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує до 7 років позбавлення волі.