Україна провела олімпійців у Ріо-2016

Сьогодні ввечері на Софійській площі у столиці офіційно провели олімпійську збірну країни на Ігри до Ріо-де-Жанейро

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Успіхів спортсменам від імені держави побажав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Саме він передав олімпійцям пропар України.

"Сьогодні розпочинається подорож наших спортсменів до перемоги. Бажаю вам в нелегкій боротьбі перемогти", - сказав Гройсман.

Олімпійську команду на проводах, організованих Національним олімпійським комітетом, представляло чимало "зірок" - чемпіони і призери Ігор минулих років шаблістка Ольга Харлан, лучник Віктор Рубан, веслувальниця Анастасія Коженкова, стрибун у воду Ілля Кваша, борець Валерій Андрійцев.

Серед них було і чимало переможців і призерів чемпіонатів світу - гімнастка Ганна Різатдінова, стрибунка у воду Юлія Прокопчук, легкоатлетка Анна Касьянова (Мельниченко), велогонщиця Ганна Соловей, боксер Микола Буценко та інші.

Проте багатьом нашим титулованим атлетам щільний графік тренувань не дозволив потрапити на проводи. Зокрема, жіноча команда шпажисток на чолі з олімпійською чемпіонкою Яною Шемякіною вчора вирушила за океан на заключний збір перед Олімпіадою. Сьогодні вночі вирушає і команда шаблісток, які, до речі, таки прийшли на Софійську площу.

"Ми гордимося нашими спортсменами. У Ріо вони будуть відчувати вашу підтримку. Тож успіхів і нових перемог разом", - резюмував президент НОК Сергій Бубка.

Останнім акордом урочистих проводів уже традиційно стала пісня, гімн української команди "Чемпіони", яку виконує Віталій Козловський. Багато олімпійців співали разом з ним, а дехто з них не зміг втриматися від танку.