Турчинов розповів, як Путін випробовує нову зброю в АТО

Росія проводить випробування своєї нової зброї на окупованих територіях Донбасу

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє прес-центр відомства.

Він зазначив, що російські військові не лише збільшують кількість обстрілів на Донбасі, але й використовують цю територію як свій військовий полігон для випробувань.

"Так, у липні зафіксовано застосування проти наших військових нових російських мінометних комплексів КМ-8 "Грань" з керованими 120-міліметровими мінами та переносними засобами автоматизованого управління вогнем "Малахіт", - наголосив Турчинов.

За його словами, мінометний комплекс використовується для знищення та ураження одиночних та групових цілей, броньованих об'єктів та фортифікаційних споруд з перших пострілів без додаткової пристрілки. Зокрема, у ньому - 120-міліметрова керована міна, довжиною 1200 мм, яку обладнано лазерною головкою самонаведення.

Тим часом "Малахіт" дозволяє вести точний вогонь в складних умовах пересіченої місцевості, адже його обладнано лазерним далекоміром-цільовказником та прицілом тепловізійного типу.

Було виявлено й новий БПЛА "Інспектор-601", що використовується для виконання ударних, розвідувальних та спеціальних завдань, Комплекс РЕБ "Шиповник-Аэро" та новітні прилади лазерної локації. 

"Також було встановлено використання російськими окупаційними військами боєприпасів із посиленими бойовими характеристиками, заборонених міжнародними конвенціями. Йдеться про гаубичні снаряди 122 мм ЗШ2 "Лепесток-2" зі стрілоподібними вражаючими елементами", - додав Турчинов.