Туреччина звинуватила Україну в пособництві "тероризму" Ґюлена

Терористична організація Фетуллаха Ґюлена (FETÖ) продовжує свою діяльність в Україні в сферах освіти, культури і засобів масової інформації

Про це повідомляє Anadolu.

За даними видання, терористична організація розпочала діяльність в країні після розпаду СРСР і в останні роки створила цілу мережу структур. У своїй роботі FETÖ віддає перевагу політиці "м'якої сили". З 2001 року терористична організація діє в Україні під прикриттям "Міжнародної школи "Меридіан". У Києві в двох окремих будівлях діють школи, а також початкова школа. Діє також філія в Одесі.

Керівництво школи докладає зусиль до того, щоб поряд з самими ерудованими і успішними дітьми, сюди надходили діти відомих політиків і громадських діячів. Таким шляхом терористична організація намагається "вплинути" на політиків, бюрократів і підприємців і використовувати у власних інтересах.

"Чинний в Києві з 2013 року" Україно-турецький культурний центр "Işık" є одним з відгалужень FETÖ. Центр організовує курси навчання і змагання турецькою мовою. Знову ж центр організовує спільні заходи зі школами "Меридіан". Очевидно, що до організації цих заходів також залучають українські вузи і педагогів. Також як і в багатьох країнах, в Україні культурний центр і освітні установи, що діють під егідою FETÖ, спільними зусиллями організовують олімпіади турецькою мовою під назвою "Фестиваль мови і культури", - додали в агентстві.

За даними Anadolu, під керівництвом освітніх установ і за підтримки підприємців - членів FETÖ, терористична організація формує різні платформи, які намагаються прищепити симпатію до Фетуллаху Ґюлена.

Все по темі: Військовий переворот у Туреччині