Євросоюзу пропонують протидіяти пропаганді Кремля

Євросоюзу запропонували створити обов'язковий реєстр лобістських організацій для протидії зростаючому впливу російських ЗМІ

Така рекомендація міститься в доповіді аналітичного центру Martens Centre, що базується у Брюсселі, і в раді керівників якого присутні голова і генсекретар Європейської народної партії, інформує "РИА Новости".

Автори доповіді "Ведмідь в овечій шкурі: Російські організації в ЄС, що фінансуються урядом" стверджують, що російські ЗМІ, серед яких найчастіше згадується агентство Sputnik, а також телеканал RT і проект "Російської газети" Russia Beyond the Headlines, поширюють вплив на європейців.

Також в доповіді згадуються Російський інститут стратегічних досліджень (РИСИ) і фонд "Русский мир".

"Їх мета - створити у європейської громадської думки позитивний погляд на політику Росії і повагу до її значних владних амбіцій. явна або прихована підтримка цих організацій повинна стурбувати ЄС", - говориться в поясненні до доповіді.

Автори дослідження висунули ряд рекомендацій владі ЄС щодо інформаційної боротьби.

"Якщо міфи Кремля грунтовані на тому, що ЄС - зло, і на його невдачах, то метою ЄС повинен стати розвиток своєї концепції, грунтованої на цінностях ЄС і на підкресленні того, що ЄС це сила, де важливі права людини, верховенство права, свобода і рівність", - говориться в доповіді.