МВС заблокувало прохід "хресної ходи" вулицями Києва

Силами Нацполіції і Нацгвардії МВС заблокувало прохід "хресної ходи" Української православної церкви Московського патріархату вулицями Києва

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

"Отримавши відповідну інформацію, в порядку запобігання можливих терористичних загроз і провокацій навколо хресної ходи православної церкви (МП) - мною було дано вказівки втрутитися в порядок анонсованої організаторами ходи по Києву. Виявлені муляжі мін і реальні бойові закладки з гранатами - по планованому маршруту - не залишили у нас сумнівів в реальності загроз і провокацій", - написав він.

  • Нагадаємо, всеукраїнська "хресна хода", організована УПЦ МП, стартувала 9 липня з Почаївської лаври у Тернопільській області. Учасники ходи вирушили до Києва з Тернопільщини. Хода завершиться в Києві 27 липня перед святкуванням Дня хрещення Київської Русі.

  • Повідомлялось, що "хресну ходу" православної церкви Московського патріархату на межі Харківської і Полтавської областей зустріло два десятки націоналістів.

  • Так звана хресна хода, організована УПЦ МП, є проектом ФСБ Росії, який повинен розколоти Україну, заявив радник глави МВС Зорян Шкіряк.