Ситник порадив Луценку не втручатися у справи НАБУ

Генеральна прокуратура не повинна втручатися у розслідування Національного антикорупційного бюро, адже це може нівелювати доказову базу

Про це заявив очільник НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання про те, чи існують конфлікти між НАБУ та ГПУ, він зазначив, що розраховує на конструктивну співпрацю з усіма правоохоронними органами. Хоча раніше між відомствами виникали суперечки щодо послідовності розгляду справ. 

"Будь-яке втручання до чужої підслідності створює ризик визнання неприпустимими доказів - як таких, які отримані з порушенням процесуального законодавства. Відповідно, це створює умови для ухилення підозрюваних від відповідальності за вчинені кримінальні правопорушення. У Кримінальному процесуальному Кодексі та Законі "Про Національне антикорупційне бюро України" міститься чітке розмежування підслідності між відомствами. Все, що потрібно - дотримуватися букви закону", - наголосив Ситник.

За його словами, процесуальний нагляд за розслідуваннями НАБУ здійснюють члени Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, саме тому наразі не існує підстав для конфлікту з Генпрокуратурою в цьому питанні.