Фігурант справи Онищенка дав викривальні свідчення слідству

Директор біржі "Львівська універсальна" Василь Пігуляк, який організовував фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм Онищенка дав викривальні покази

Про це повідомляє НАБУ.

За даними слідства, підозрюваний не був причетним до заволодіння коштами від реалізації природного газу, а отримував грошову винагороду за організацію проведення та надання брокерських послуг на аукціонних торгах, які фактично не проводились. 

Підозрюваний повністю визнав провину та погодився співпрацювати у викритті кримінальних правопорушень. Відповідно до угоди з прокурором САП,  передбаченої чинним кримінальним процесуальним законодавством,  йому було визначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 6 тис. 800 грн, позбавлення волі на 2 роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організацією торгів, в органах державної влади, місцевого самоврядування, підприємствах, установах, організаціях на один рік зі штрафом в розмірі 4 тис. 250 грн.

Крім того, згідно рішення суду  від 20 липня 2016 року, Пігуляка було також звільнено від кримінальної відповідальності за створення злочинної організації.

"Угода слідства з Пігуляком – це значне досягнення у розслідуванні справи Онищенка. Його покази є ключем для розуміння ролі основних учасників, які винайшли та розробили газову схему. Крім того, дана угода є сигналом для інших другорядних фігурантів, що повне визнання провини і співпраця зі слідством дозволяють отримати більш м’яке покарання та продовжити повноцінне суспільне життя", - відзначив заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.