Ковальов розповів, чому допоміг "Беркуту" втекти під час Євромайдану

Голова міської організації “Ніхто крім нас” Олександр Ковальов визнав, що допомагав "Беркуту" виїхати з Києва під час подій Євромайдану

Про це повідомляється у прес-центр організації.

Ковальов зазначив, що тоді вивів "Беркут" зі столиці, аби запобігти сутичкам, понад те, про правильність цього кроку тоді говорила велика кількість людей.

"У мене не було ніякої змови з вищим керівництвом МВС. На той момент, в 2014 році, ми дійсно допомагали всім, хто до нас звертався, по обидва боки. У тому числі і міліції. В той момент всі намагалися піаритися з приводу "Беркута", і все пропонували вивезти "Беркут" з Києва. Але вони чомусь намагалися вивезти, а сьогодні мені закидають, що я їм допоміг "бігти". Тобто тоді це називалося "вивезти", а зараз називають "допоміг втекти", - наголосив він.

За словами Ковальова, вивозити міліцію допомагали також народні депутати, серед яких колишній очільник Міноборони Анатолій Гриценко. Тоді людей вивозили на таксі.

"Хто були ці бійці, куди вони поїхали, з чим вони виїхали - я не знаю, я там особисто не був присутній. Це був громадянський акт здравости, щоб людей випустити. Тому що на той момент вони виконували свої службові обов'язки", - зазначив він.

Ковальов також сказав, що не знає, чи були серед "Беркуту" члени так званої "чорної роти", яка розстрілювала Майдан. Понад те, він заперечив, що знищував зброю.