Луценко розповів, як буде звільняти членів Генпрокуратури

Очищення Генеральної прокуратури буде проходити у два етапи

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє "Укрінформ".

Він зазначив, що спочатку працівників відомства перевірять на добропорядність, що передбачає оприлюднення їхніх імен, анкет та декларацій на сайті ГПУ. 

Луценко пояснив, що будь-який співробітник Генпрокуратури  може повідомити електронною поштою негативну інформацію про прокурора. Листи будуть надходити керівникові робочої групи внутрішньої безпеки Петру Шкутяку, втім вони не повинні бути анонімними. Після того, як повідомлення надійде у відомство, буде організовано перевірку наданих фактів, а зрештою, якщо перевірка підтвердить підозри, прокурора звільнять. 

Одразу, як тільки зафункціонує нова Генеральна інспекція, почнеться другий етап. Співробітники цієї інспекції будуть перевіряти прокурорів на постійній основі і, при наявності підстав, порушувати проти них кримінальні провадження. Генеральна інспекція повинна почати роботу у вересні, туди вже відібрали 80 працівників.

"В цьому році я бачу два головні завдання Генпрокуратури - це відновлення довіри до органів прокуратури через очищення, а також залучення до відповідальності осіб, які вважають себе господарями країни і елітою", - наголосив Луценко.