Посол України в Туреччині залишає посаду

Посол України в Туреччині Сергій Корсунський піде з посади у серпні

Наступного місяця завершується термін каденції Корсунського, повідомляє прес-центр посольства.

Він зазначив, що за вісім років його роботи, сторонам вдалося досягти стратегічного партнества. Зокрема було встановлено максимально можливий рівень лібералізації візового режиму, а попереду на країни очікує велика кількість проектів у різних галузях.

За його словами, незабаром буде укладено угоду про вільну торгівлю,а потім створення нових транспортних коридорів, реалізація спільних ініціатив регіонального та глобального характеру.

"Надзвичайно високо ціную підтримку Україні і, зокрема, кримським татарам, з боку офіційних кіл і громадськості Туреччини. Особливо важливим є те, що Президент і Уряд Турецької Республіки, кримськотатарська діаспора та українці Туреччини зайняли принципову позицію щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, засудження російської агресії проти нашої держави та невизнання спроби анексії Криму. У відповідальні та драматичні часи українці та кримські татари довели, що здатні разом виборювати своє майбутнє, адже сповідують спільні цінності демократії", - наголосив Корсунський.

Він додав, що проблема кримсько-татарського народу створила справжню дружбу між державами.