Пєсков назвав відставку Зурабова та ліквідацію Кримського округу "звичайною ротацією"

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав масові перестановки у російській владі, які сталися 28 липня, "звичайною ротацією"

Про це інформує "РИА Новости".

28 липня свою посаду втратив глава Митної служби Андрій Бельянінов, а його місце зайняв повпред президента в Північно-Західному федеральному окрузі Володимир Булавін; посаду Булавіна отримав губернатор Калінінградської області Микола Цуканов; в. о. губернатора цього регіону став глава управління ФСБ регіону Євгеній Зінічев.

Крім того, були відправлені у відставку губернатори Ярославської і Кіровської областей Сергій Ястребов і Микита Бєлих (він знаходиться в СІЗО). Їх місця зайняли вихідець з Федеральної служби охорони Дмитро Миронов і глава Росреєстру Ігор Васильєв.

Читайте також: Країна чекістів: Росією керуватимуть з Луб'янки

Того ж дня Путін ліквідував Кримський федеральний округ (КФО) - він увійшов до складу Південного. Повпред КФО Олег Бєлавєнцев став повпредом в Північно-Кавказькому федеральному окрузі. На цій посаді він змінив Сергія Мелікова, який став заступником начальника Національної гвардії. Також змінився повпред президента в Сибірському федеральному окрузі - ним став губернатор Севастополя Сергій Мєняйло.

Окрім іншого, у відставку відправлений посол Росії в Україні Михайло Зурабов.