Трамп закликав російських хакерів знайти зниклі листи Клінтон

У середу кандидат в президенти США Дональд Трамп закликав Росію зламати сервер електронної пошти Гілларі Клінтон, щоб знайти "зниклі 30 тисяч електронних листів", написаних і відправлених в той час, коли Клінтон займала пост держсекретаря

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Було б цікаво подивитися. Ось що я скажу вам, Росія, якщо там слухають. Сподіваюся, вам вдасться знайти 30 тисяч зниклих електронних листів, - заявив, звертаючись до журналістів, Трамп. Думаю, наша преса буде вам дуже вдячна".

За словами кандидата в президенти від Республіканської партії, в розпорядженні Москви, "ймовірно", вже є електронні листи Клінтон, які були враховані особистими і видалені з приватного поштового сервера, який використовувався нею в період перебування на посаді держсекретаря з 2009 по 2013 рік - під час першого президентського терміну Барака Обами.

"Вони напевно у них, - сказав Трамп. - Я хотів би, щоб вони з'явилися у вільному доступі. (...) Якщо вони у них є, значить є. Якщо Росія чи Китай, чи будь-яка інша країна має в своєму розпорядженні ці електронні листи, я хочу бути чесним з вами: я хотів би їх побачити".

У передвиборному штабі Клінтон з приводу слів Трампа заявили, що це "перший випадок, коли один з основних кандидатів у президенти активно закликає іноземну державу вести шпигунство проти його політичного опонента".

Читайте також: Старт "битви століття": Трамп і російські хакери проти Клінтон