Європейський суд відхилив позов жителів Донбасу проти України і Росії

Європейський суд з прав людини вирішив відхилити скарги трьох жителів Донбасу проти України і Росії через зруйноване житло

Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на рішення суду.

Зокрема, як йдеться у рішенні, один із заявників проживав з сім’єю в Ясинуватій Донецької області, 17 серпня 2014 року його будинок був зруйнований ракетним обстрілом. Заявник подав до суду фото зруйнованого будинку. Ще два заявники скаржилися в суді, що в невстановлений день їхні будинки були зруйновані внаслідок обстрілів.

"Один заявник подав лише копію свого паспорта і фотографії зруйнованого будинку. Немає доказів власності будинку... Другий заявник надав копію свого паспорта і копії різних звітів Організації з безпеки і співробітництва в Європі та деяких роздруківок предметів, виявлених в інтернеті щодо ситуації в східній частині України. Третій заявник представив лише копію свого паспорта", – йдеться у рішенні суду.

В ЄСПЛ також додали, що є певні "виняткові обставини", коли заявники можуть зіткнутися з труднощами при поданні документальних доказів на підтримку своїх скарг.

"Заявники не зробили ніяких доводів про причини, через які вони не представили жодних відповідних підтверджуючих документів. Вони також не поінформували суд про будь-які спроби отримання документальних доказів, що підтверджують їхні заяви", – зазначається у рішенні.

Суд вирішив, що скарги не були достатньо обгрунтовані.