У Києві судитимуть "тітушку" за викрадення євромайданівця

Генеральна прокуратура завершила розслідування кримінального провадження проти одного з так званих тітушок, якого підозрюють у причетності до викрадення людини

Про це повідомляють в ГПУ.

Чоловіка підозрюють у пособництві незаконному позбавленню волі потерпілого, якого 21.01.2014 поблизу станції метро "Петрівка" викрали та незаконно утримували, застосовуючи насильство та спричиняючи моральні страждання.

Поряд з цим доведена незаконна діяльність обвинуваченого у сфері незаконного обігу особливо небезпечних наркотичних речовин пов’язана з їх збутом.

29.07.2016 обвинувальний акт у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України направлено до Деснянського районного суду м. Києва.

  • За результатами розслідування кримінальних проваджень за фактами нападів так званих тітушок на учасників акцій протесту та окремих громадян, викрадення активістів та катувань повідомлено про підозру 9 цивільним особам, так званим тітушкам, з яких 5 перебувають у розшуку, 3 засуджено до позбавлення та обмеження волі.
  • Досудове розслідування стосовно організаторів та виконавців вчинених злочинів, осіб, що здійснювали фінансування цієї протиправної діяльності, триває.